Receptek

Törpeharcsa káposztában haltejjel

Törpeharcsa káposztában haltejjel

A felkockázott kolozsvári szalonnát megpirítjuk, zsírjában hagymát, fokhagymát, kolbász szeleteket sütünk, tűzről levéve pirospaprikát oldunk benne, majd hozzá adjuk az alaposan átmosott savanyú káposztát.

Tovább

Potykás töltött paprika

Potykás töltött paprika

A paprikákat kicsumázzuk. A szálkátlanított, irdalt pontyot ledaráljuk. A rizst előfőzzük.

Tovább

Halpogácsa hagymás savanyú uborkás paradicsommártással

Halpogácsa hagymás savanyú uborkás paradicsommártással

Olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, a zöldpetrezselymet, a fokhagymát és hozzáadjuk a tejben áztatott zsemlékhez.

Tovább

Póréhagymás babajkó (potyka, pozsár) cipóban, vajas galuskával

Póréhagymás babajkó (potyka, pozsár) cipóban, vajas galuskával

Vajon karikára vágott póréhagymát pirítunk, liszttel megszórjuk, tejjel, vízzel felengedjük. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük, készre főzzük.

Tovább

Rozmaringos tintahal spenóttal és parázsburgonyával

Rozmaringos tintahal spenóttal és parázsburgonyával

Néhány órával az elkészítés előtt pácoljuk, majd hűtőben tartjuk a tintahalakat. A pác olivaolajból és zúzott fokhagymából és apróra vágott friss rozmaringból áll.

Tovább

Borban párolt ponty szeletek ecetes-olajos lilahagymás burgonyasalátával

Borban párolt ponty szeletek ecetes-olajos lilahagymás burgonyasalátával

Tálalás előtt 2-3 órával keverjük össze a burgonyasalátát. Ahol a keverőedényben először az olajat, a mustárt, a zúzott fokhagymát keverjük el, majd sózzuk, borsozzuk és végül borecettel és kevés vízzel ízesítjük. Majd hozzáadjuk a szeletelt burgonyát és a karikára vágott lilahagymát.

Tovább

Kaviáros palacsinta

Kaviáros palacsinta

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk, majd a 10 dkg liszttel összekeverjük és kelni hagyjuk, azaz kovászt készítünk. A kovászt hozzáadjuk a maradék liszthez, először a tojásos sárgájával, majd a tejjel és a végül a habbá vert tojásfehérjével lazán összekeverjük. Sózzuk és pihentetjük.

Tovább

Marinált lazac szeletkék rukkola salátával

Marinált lazac szeletkék rukkola salátával

Tálalás előtt 3-4 nappal kezdjük marinálni az általunk legfrissebbnek ítélt lazacfilénket. Egy nejlonzacskóba helyezzük a halat és a kimért sóval és cukorral, kaporral ízesítjük.

Tovább

Roston sült ponty kápiapaprika-krémmel

Roston sült ponty kápiapaprika-krémmel

Elkészítés: A pontyfilét sűrűn, 3-5 mm-es közökkel beirdaljuk. Irdalásnál a hús bőrös felét helyezzük a deszkára, a húst bőrig óvatosan bevagdossuk párhuzamosan. Besózzuk ésfél órán át hagyjuk, hogy a sóban álljon, ezáltal a hús feszesebbé válik, a szálkák pedig felpuhulnak. A serpenyőt felhevítjük, 1-2 kanál olajat öntünk alá. A filét a bőrös felén kezdjük sütni, amíg a bőr pirosra pirul, és a hús a 2/3-ig át nem fehéredik.

Tovább