Receptek

Grillezett amur
Az újburgonyát megtisztítjuk, lemossuk, lábosba tesszük, megsózzuk. Ízlés szerint fűszerezzük borssal, babérlevéllel, kakukkfűvel, majd annyi vajat és vizet teszünk rá, hogy ellepje. Alacsony lángon puhára pároljuk. A spárgát megtisztítjuk, sós, citromleves, cukros lében puhára pároljuk.

Bakonyi harcsasült
A harcsát besózzuk, nagyobb darabokra vágjuk, citromlével ízesítjük, és forró serpenyőben 6-8 perc alatt készre sütjük. A csíkokra vágott szalonnán a durva kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd a cikkekre vágott gombát hozzáadva pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük.

Halchips – korianderes lilahagyma salátával
A halfilét 5-7 mm-es szeletekre vágjuk úgy, hogy 2-4 mm-enként párhuzamosan futó vágásokkal bevágjuk, az első vágásnál csak bőrig, a második vágásnál pedig átvágjuk a bőrét is. Így vékony, kihajtható szeleteket kapunk, amelyek kisütve nem tartalmaznak érezhető szálkát.