Hozzávalók

  • 80 dkg ponty vagy busa filé
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • só, olaj
  • 20 dkg lilahagyma
  • 2 db lime
  • 1 csomag friss koriander
  • 1 db friss chili paprika
  • 5 db koktélparadicsom

A halfilét 5-7 mm-es szeletekre vágjuk úgy, hogy 2-4 mm-enként párhuzamosan futó vágásokkal bevágjuk, az első vágásnál csak bőrig, a második vágásnál pedig átvágjuk a bőrét is.

Így vékony, kihajtható szeleteket kapunk, amelyek kisütve nem tartalmaznak érezhető szálkát. A szeleteket beirdaljuk, besózzuk, legalább 2-3 órára állni hagyjuk, majd kukoricalisztbe forgatjuk és 180°c-os olajban ropogós arany barnára sütjük. A salátához a lilahagymát szálakra vágjuk, besózzuk.

A chilit, koktélparadicsomot, koriandert apróra kockázzuk, és a lilahagymához adjuk. A lime-okat kifacsarjuk, a salátához adjuk, összekeverjük. A halat tálba tesszük, a salátát lé nélkül ráhalmozzuk vagy mellette, külön tányérban szolgáljuk fel.

Forrás: MA-HAL