Szakértőink

Zoltai Anna
okleveles közegészségügyi járványügyi felügyelő, élelmiszerbiztonsági szakmérnök

Tanácsait megfogadva kiváló minőségű alapanyagokat tudunk beszerezni halételeinkhez és elkerülhetjük az élelmiszer eredetű megbetegedéseket. Szakértői segítségével a hal tehát nem csupán egészséges és finom tányérunkon, hanem élelmiszerbiztonsági szempontból is kifogástalan lehet. Zoltai Anna az Élelmiszer Higiénikusok Társaságának alelnöke, a vendéglátás és étkeztetés nemzeti útmutatót készítő munkacsoport vezetője, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer és Takarmány-biztonsági Igazgatóság Vendéglátás- és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának vezetője.

Áman Attila
séf

A The bigfish étterem konyhafőnöke él-hal a halételekért. Legyen szó tengeri, vagy édesvízi halról, mindig van a tarsolyában egy-két jól bevált recept. Rajongása a halak iránt olyannyira teljes, hogy szabadidejében is a halakat tanulmányozza, búvárkodik és tengerbiológiát tanul. Konyhatechnológiai kisfilmjeinkben séfünk megmutatja nekünk, hogyan készítsük el a halakat úgy, hogy ne csupán egészséges, hanem nagyon finom étel váljon belőlük.

Varga Anita
dietetikus

Szívügye a halfogyasztás, ebben a témában 2012-ben tartotta első előadását, és azóta nincs megállás: leggyakrabban a halfogyasztás táplálkozás-élettani jelentőségéről beszél hazai a konferenciákon és tanfolyamokon. Varga Anita az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Országos Élelmezés-és Táplálkozástudományi Intézet Főigazgatóságának dietetikusa, akinek kiemelt feladata a lakosság élelmezéssel és táplálkozással összefüggő állapotának, az élelmiszertudomány, a táplálkozás-egészségügy, táplálkozás-tudomány helyzetének, folyamatainak figyelemmel kísérése, hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt. Tagja a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság Hal és Haltermékek Szakbizottságának is, cikkei megerősítenek bennünket: sok halat kell ennünk, mert valóban egészséges.