Szakértőink

Rácz Jenő
Michelin-csillagos séf

Rácz Jenő Michelin-csillagos séf, a “Kapj rá” kampány szakértője. Tanulmányait a Csepeli Vendéglátóipari Szakközépiskolában végezte, majd hároméves szakmai gyakorlatát a Le Méridien Budapest hotelben töltötte. Tizennyolc éves korában külföldön folytatta, az Egyesült Királyságban dolgozott, majd Dániában és Ázsiában szerzett tapasztalatot. 2016-ban lett az akkor nyíló Taian Table étterem séfje Sanghajban, amelynek élén nyolc hónappal később a legrangosabb szakmai elismerést, a Michelin-csillagot is kiérdemelte. Ő lett a legfiatalabb magyar szakács, aki ezt az elismerést megkapta, majd egy év elteltével, 2017-ben az első magyar lett, aki kétszer is részesült az elismerésben.

Nézze meg Rácz Jenő halkészítési praktikáit!

Zoltai Anna
okleveles közegészségügyi járványügyi felügyelő, élelmiszerbiztonsági szakmérnök

Tanácsait megfogadva kiváló minőségű alapanyagokat tudunk beszerezni halételeinkhez és elkerülhetjük az élelmiszer eredetű megbetegedéseket. Szakértői segítségével a hal tehát nem csupán egészséges és finom tányérunkon, hanem élelmiszerbiztonsági szempontból is kifogástalan lehet. Zoltai Anna az Élelmiszer Higiénikusok Társaságának alelnöke, a vendéglátás és étkeztetés nemzeti útmutatót készítő munkacsoport vezetője, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer és Takarmány-biztonsági Igazgatóság Vendéglátás- és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának vezetője.

Varga Anita
dietetikus

Szívügye a halfogyasztás, ebben a témában 2012-ben tartotta első előadását, és azóta nincs megállás: leggyakrabban a halfogyasztás táplálkozás-élettani jelentőségéről beszél hazai a konferenciákon és tanfolyamokon. Varga Anita az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Országos Élelmezés-és Táplálkozástudományi Intézet Főigazgatóságának dietetikusa, akinek kiemelt feladata a lakosság élelmezéssel és táplálkozással összefüggő állapotának, az élelmiszertudomány, a táplálkozás-egészségügy, táplálkozás-tudomány helyzetének, folyamatainak figyelemmel kísérése, hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt. Tagja a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság Hal és Haltermékek Szakbizottságának is, cikkei megerősítenek bennünket: sok halat kell ennünk, mert valóban egészséges.

A Varga Anitával készült interjút itt tekintheti meg!