Hozzávalók

  • 1 kg afrikai harcsa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dkg fűszerpaprika
  • 2 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és erős paprika
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl olaj

A finomra vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal pörköltalapot készítünk, melyet köménymaggal, fokhagymával, sóval és erős paprikával ízesítünk. A harcsát 3-4 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, állni hagyjuk, majd tálalás előtt 10 perccel, a pörköltalapba főzzük. Főzés közben óvatosan rázogatva, nem összetörve kevergetjük.

Tálalhatjuk fokhagymás olajon átforgatott galuskával, rizzsel vagy tésztával, kínáljunk hozzá tejfölös-kapros uborkasalátát!

Forrás: MA-HAL