Receptek

Rozmaringos barramundi nyárs

Rozmaringos barramundi nyárs

A halat 2,5 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, a kiflit felkarikázzuk. A rozmaringágakról a levelet leszedjük, majd a fokhagymával egy mozsárban összezúzzuk.

Tovább

Barramundi serpenyőben sütve

Barramundi serpenyőben sütve

A bőrös halfilét mossuk meg és töröljük szárazra. Vágjuk be a bőrét négyszer, hogy a só és a bors sütés közben jobban átjárják a filét. Használjunk nehéz (öntöttvas) serpenyőt, és az olívaolajat hevítsük forróra ebben.

Tovább

Rozmaringos barramundi naranccsal

Rozmaringos barramundi naranccsal

A halat kívül-belül sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal és csíkokra vágott narancshéjjal fűszerezzük, és egy órát pácoljuk.

Tovább

Koktélparadicsomos barramundifilé

Koktélparadicsomos barramundifilé

Először a paradicsomot a balzsamecettel lassú tűzön 10-15 percig pároljuk, ügyeljünk rá, hogy a héja ne repedjen meg. A halfilét befűszerezzük, az olajat a serpenyőben felforrósítjuk. A halszeletet lisztbe forgatjuk, majd ropogósra és aranybarnára sütjük.

Tovább

Egészben sült pisztráng bébiparaj-salátával

Egészben sült pisztráng bébiparaj-salátával

Elkészítés:A pikkelyezett, zsigerelt, átmosott, papírtörlővel leszárított egész halakat beirdaljuk, fejüktől a farkukig hosszában 2-3 mm mélyen, majd keresztbe a háttól a bordákig szintén 2-3 mm mélyen, négyszer.

Tovább

Lazacos spagetti spenóttal

Lazacos spagetti spenóttal

A spagettit sós, forrásban lévő vízben aldentére (harapható, nem szétfőtt állagú) főzzük. Ameddig a tészta fő, egy serpenyőt felhevítünk, olajon megpirítjuk a fokhagymaszeleteket, majd rátesszük a lazackockákat, sózzuk, borsozzuk.

Tovább

Tokaji mézes-diós csípős harcsasült, burgonyapürével és meggybefőttel

Tokaji mézes-diós csípős harcsasült, burgonyapürével és meggybefőttel

A harcsát szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Hagyományos módon burgonyapürét készítünk, a főtt burgonyát a tejjel, vajjal, sóval és szerecsendióval habosra keverjük.

Tovább

Pontypatkó kapros-tejszínes cukkinimetélttel

Pontypatkó kapros-tejszínes cukkinimetélttel

A pontypatkókat sózzuk, borsozzuk, citromlével marináljuk. A házi széles metéltet bő sós főző vízben al dente főzzük, öblítés nélkül a ressre – nem túl − párolt cukkinihez keverjük.

Tovább

Omlett füstölt pisztránggal

Omlett füstölt pisztránggal

Az omletteket 3 tojásonként készítjük el, két serpenyőben. Az 1-1 kanál tejföllel felvert tojásokat, felhevített vajba öntjük, középre kevergetjük, majd fedő alatt egybe sütjük. A füstölt halat tetejére tördeljük.

Tovább