Receptek

Afrikai harcsa kukoricával és paradicsommal

Afrikai harcsa kukoricával és paradicsommal

A halfilét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A bébikukoricákat megsózzuk, kevés olajjal bekenjük és a grillen megsütjük. Közben elkészítjük a köretet.

Tovább

Panko morzsában sült pontypatkó hercegnőburgonyával és tejfölös uborkasalátával

Panko morzsában sült pontypatkó hercegnőburgonyával és tejfölös uborkasalátával

A rózsákra szedett karfiolt és a kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd kevés főzőlével és a vajjal krémesre pürésítjük. A süllőt beirdaljuk, sózzuk és beolajozzuk, a hasába friss kakukkfüvet és fokhagymaszeleteket teszünk.

Tovább

Sütőben sült egész süllő, fokhagymával, karfiolos burgonyapürével

Sütőben sült egész süllő, fokhagymával, karfiolos burgonyapürével

A rózsákra szedett karfiolt és a kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd kevés főzőlével és a vajjal krémesre pürésítjük. A süllőt beirdaljuk, sózzuk és beolajozzuk, a hasába friss kakukkfüvet és fokhagymaszeleteket teszünk.

Tovább

Erdélyi korhely halászlé pontypatkóval

Erdélyi korhely halászlé pontypatkóval

A halcsontot, fejet, farkat vagy apróbb halakat hideg vízben felrakjuk főni, majd 45 perc forralás után elkészítjük a rántást a következő módon. A szalonna kiolvadt zsírján vöröshagymát pirítunk körülbelül 2 gerezd apróra vágott fokhagymával és a liszttel, végül hozzáadjuk a fűszerpaprikát.

Tovább

Irdalt pontyfilé tejszínes-gombás szószban, burgonyakrokettel

Irdalt pontyfilé tejszínes-gombás szószban, burgonyakrokettel

A megtisztított burgonyát puhára főzzük, összetörjük és hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót és a frissen reszelt szerecsendiót. Ha kihűlt, golyókat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük

Tovább

Baconba tekert, ceruzababbal töltött afrikai harcsa, burgonyapürével

Baconba tekert, ceruzababbal töltött afrikai harcsa, burgonyapürével

Először a halas tekercset készítjük el. Ehhez a baconszeleteket kiterítjük, az egyik szélére tesszük a halcsíkot és pár ceruzababot, majd feltekerjük őket. Serpenyőben közepes hőfokon aranyszínűre sütjük.

Tovább

Afrikai harcsa Orly módra, franciasalátával

Afrikai harcsa Orly módra, franciasalátával

A franciasalátához a zöldborsót, a burgonyát és a répát puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A megpucolt almát és a csemegeuborkát kis kockákra vágjuk. A majonézt, a tejfölt, egy fél citrom levét és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket.

Tovább

Tokhalfilé Wellington módra

Tokhalfilé Wellington módra

300 g csiperkegomba 500 g tokhal filé (2 db) 2 evőkanál étolaj 1 fej vöröshagyma 1 teáskanál morzsolt kakukkfű 3 evőkanál liszt 2 evőkanál dijoni mustár 12 szelet érlelt sonka, vagy bacon 240 g élesztő nélküli, kész leveles tészta 4 db közepes, „M”-es méretű tojás só, feketebors

Tovább

Süllőfilé zöldborsmártással

Süllőfilé zöldborsmártással

A bors egy részét törd durvára mozsárban, majd pirítsd meg kissé a felhevített vajon, amíg pattogni nem kezd, ..

Tovább