Hozzávalók

  • 200 g harcsafilé
  • 100 g liszt
  • 2 tojás, 150 ml sör
  • 80 g zöldborsó,80 g burgonya
  • 80 g répa, 1 db alma
  • 40 g csemegeuborka
  • 1 db citrom
  • majonéz, tejföl, só

Elkészítés

A franciasalátához a zöldborsót, a burgonyát és a répát puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A megpucolt almát és a csemegeuborkát kis kockákra vágjuk. A majonézt, a tejfölt, egy fél citrom levét és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket. A kész salátát hűtőbe tesszük.

A halat felcsíkozzuk és megsózzuk. A lisztet a tojással és a sörrel simára keverjük, a halcsíkokat belemártjuk a masszába, majd közepes hőmérsékletű bő olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor a franciasalátára helyezzük a sült halakat és citromszeleteket adunk mellé.

Forrás: MA-HAL