Hozzávalók
  • 80 dkg pontypatkó
  • 0,5 liter fehérbor
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 80 dkg héjában főtt burgonya, szeletelve
  • 15 dkg lilahagyma
  • 1 dl fehérborecet
  • 0,5 dl olaj
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál mustár
  • só, bors


Elkészítés

Tálalás előtt 2-3 órával keverjük össze a burgonyasalátát. Ahol a keverőedényben először az olajat, a mustárt, a zúzott fokhagymát keverjük el, majd sózzuk, borsozzuk és végül borecettel és kevés vízzel ízesítjük. Majd hozzáadjuk a szeletelt burgonyát és a karikára vágott lilahagymát. A besózott halpatkókat a sóval, egész borssal, fél fej vöröshagymával, sárgarépával, valamint egy gerezd fokhagymával felfőzött főzőborba helyezzük, és 6-8 perc alatt készre pároljuk. Szűrőkanállal kiszedett halpatkóinkat szójaszósszal lefényezzük és a burgonyasaláta mellé, zöldsaláta levélre tálaljuk.

(Alpári György gasztronómus receptje)