Receptek

Panko morzsában sült pontypatkó hercegnőburgonyával és tejfölös uborkasalátával
A rózsákra szedett karfiolt és a kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd kevés főzőlével és a vajjal krémesre pürésítjük. A süllőt beirdaljuk, sózzuk és beolajozzuk, a hasába friss kakukkfüvet és fokhagymaszeleteket teszünk.

Sütőben sült egész süllő, fokhagymával, karfiolos burgonyapürével
A rózsákra szedett karfiolt és a kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd kevés főzőlével és a vajjal krémesre pürésítjük. A süllőt beirdaljuk, sózzuk és beolajozzuk, a hasába friss kakukkfüvet és fokhagymaszeleteket teszünk.

Erdélyi korhely halászlé pontypatkóval
A halcsontot, fejet, farkat vagy apróbb halakat hideg vízben felrakjuk főni, majd 45 perc forralás után elkészítjük a rántást a következő módon. A szalonna kiolvadt zsírján vöröshagymát pirítunk körülbelül 2 gerezd apróra vágott fokhagymával és a liszttel, végül hozzáadjuk a fűszerpaprikát.

Tokhalfilé Wellington módra
300 g csiperkegomba 500 g tokhal filé (2 db) 2 evőkanál étolaj 1 fej vöröshagyma 1 teáskanál morzsolt kakukkfű 3 evőkanál liszt 2 evőkanál dijoni mustár 12 szelet érlelt sonka, vagy bacon 240 g élesztő nélküli, kész leveles tészta 4 db közepes, „M”-es méretű tojás só, feketebors