Receptek

Roston sült ponty kápiapaprika-krémmel

Elkészítés: A pontyfilét sűrűn, 3-5 mm-es közökkel beirdaljuk. Irdalásnál a hús bőrös felét helyezzük a deszkára, a húst bőrig óvatosan bevagdossuk párhuzamosan. Besózzuk ésfél órán át hagyjuk, hogy a sóban álljon, ezáltal a hús feszesebbé válik, a szálkák pedig felpuhulnak. A serpenyőt felhevítjük, 1-2 kanál olajat öntünk alá. A filét a bőrös felén kezdjük sütni, amíg a bőr pirosra pirul, és a hús a 2/3-ig át nem fehéredik.

Tovább

Dorozsmai harcsafilé

Elkészítés: A szalonnát megpirítjuk,a kockákat kivesszük a zsírból. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a harcsákat, ezeket is kivesszük, majd a hagymát is megpirítjuk. Azért fontos, hogy így tegyünk, hogy az ízanyagokat megőrizhessük.

Tovább