Hozzávalók
  • 40 dkg barramundifilé
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj a sütéshez

 

A mártáshoz:

  • 12 g zöldbors
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál Worcestershire mártás
  • 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2 dl húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál étkezési keményítő


Elkészítés

A bors egy részét zúzzuk durvára, majd a felhevített vajon pirítsuk, amíg pattogni nem kezd, ekkor öntsük fel húsalaplével, és keverjük bele a Worcestershire mártást és a mustárt. Kevergetve forraljuk be a felére, majd a tejszínnel felöntve forraljuk tovább, amíg be nem sűrűsödik kicsit. A vajat csak közvetlenül tálalás előtt keverjük bele.

A halat a serpenyőben süssük meg. Az olajat sütés előtt mindig hevítsük fel, majd ha a halat belehelyeztük, mérsékeljük a hőfokot közepesre. A filé sütését mindig a bőrös felével kezdjük, és egy spatula segítségével nyomjuk le pár másodpercig, hogy a hal bőre egyenletesen piruljon. Süssük ezen az oldalon 3-4 percig, míg aranybarna, ropogós nem lesz a bőre, majd fordítsuk meg, és még 2-3 percig süssük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert ha kiszárad, a vajas, lágy ízét elveszítheti.

(A Jászkiséri Halas Kft. receptje)