Receptek

Zöldséges barramundi batyuban
Elkészítés: A halat ízlés szerint besózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, a vaj felével kissé lepirítjuk, kevés borssal, sóval ízesítjük. A halat zsemlemorzsában megforgatjuk, majd ezután serpenyőben felhevített vajon mindkét oldalát kb. 2 percig elősütjük.

Oliva olajban konfitált afrikai harcsaderék borsótextúrákkal
A harcsafilét négy egyenlő darabra vágjuk, besózzuk. Egy serpenyőbe olivaolajat öntünk, felmelegítjük 80oC-ra és úgy állítjuk be alatta a lángot, hogy egyenletesen tartsa ezt a hőmérsékletet.Amikor felmelegedett beletesszük a harcsafiléket, és addig tartjuk benne, amíg a harcsa kifehéredik, és a belső hőmérséklete el nem éri a 75oC-ot (ellenőrizzük húshőmérővel!).

Roston sült barramundi tintahal tintás rizottóval
Elkészítés: A barramundi filét sózzuk, borsozzuk. A serpenyőt felhevítjük, 1-2 evőkanál olajat öntünk bele. A barramundit a bőrös felén kezdjük sütni, addig sütjük, amíg a bőr pirosra pirul és a hús a kétharmadáig át nem fehéredik. A sütés elején érdemes nyomva tartani a szeleteket, hogy ne pöndörödjenek fel.

Ponty sörtésztában (Heston Blumenthal féle bundában)
Elkészítés: A liszteket, a sört, a vodkát, a sütőport és a mézet keverőtálban simára keverjük, szódásszifonba töltjük, két patront csavarunk bele, összerázzuk. A pontyfilét beirdaljuk, darabokra vágjuk, sózzuk. Az olajat 180 C-ra hevítjük egy serpenyőben, az előkészített halfiléket lisztbe forgatjuk. A szifonból egy tálba töltjük a panírmasszát, beleforgatjuk a lisztezett haldarabokat, és a felhevített olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat. Burgonya- vagy zöldborsópürével tálalhatjuk.

Korhely halászlé
Elkészítés: A pontyot kifilézzük. A pontyfilét beirdaljuk, és feldarabolva, besózva félretesszük kb. két órára. Az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, a babérlevelet és a halcsontokat egy edénybe helyezzük, és a borral együtt 2 liter lobogó vízben főzni kezdjük. 10 perc után a habra szórjuk a paprikát és főzzük még 10 percig, majd leszűrjük. Újra felforraljuk, a citromlével és a tejföllel behabarjuk, majd beletesszük a halszeleteket, és gyöngyözve még 5 percig főzzük, sósságát beállítjuk.