Hozzávalók
  • 1 db 2 kg körüli ponty
  • ½ kg apróhal (keszeg, halcsont)
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-5 evőkanál pirospaprika (színétől függően)
  • 2 db paradicsom
  • 2 db TV paprika
  • babérlevél
  • 1 dl tejföl
  • citromlé


Elkészítés

Elkészítés: A pontyot kifilézzük. A pontyfilét beirdaljuk, és feldarabolva, besózva félretesszük kb. két órára. Az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, a babérlevelet és a halcsontokat egy edénybe helyezzük, és a borral együtt 2 liter lobogó vízben főzni kezdjük. 10 perc után a habra szórjuk a paprikát és főzzük még 10 percig, majd leszűrjük. Újra felforraljuk, a citromlével és a tejföllel behabarjuk, majd beletesszük a halszeleteket, és gyöngyözve még 5 percig főzzük, sósságát beállítjuk.

(Áman Attila séf receptje)