Hozzávalók
  • 800 g irdalt pontyfilé
  • 1 l étolaj
  • 20 dkg rizsliszt
  • 20 dkg búzaliszt
  • 3 dl vodka
  • 3 dl sör
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 teáskanál méz


Elkészítés

Elkészítés: A liszteket, a sört, a vodkát, a sütőport és a mézet keverőtálban simára keverjük, szódásszifonba töltjük, két patront csavarunk bele, összerázzuk.

A pontyfilét beirdaljuk, darabokra vágjuk, sózzuk. Az olajat 180 C-ra hevítjük egy serpenyőben, az előkészített halfiléket lisztbe forgatjuk. A szifonból egy tálba töltjük a panírmasszát, beleforgatjuk a lisztezett haldarabokat, és a felhevített olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat. Burgonya- vagy zöldborsópürével tálalhatjuk.

(Áman Attila séf receptje)