Receptek

Barátfüle halpástétommal, vajas hagymakarikával

Barátfüle halpástétommal, vajas hagymakarikával

A vajból, lisztből, tejből a fűszerekkel fehérmártást készítünk, melyhez keverjük a füstölt halat. Egyenletesen elkeverjük, szükség szerint ízesítjük.

Tovább

Halburger kéksajttal és sült karikaburgonyával

Halburger kéksajttal és sült karikaburgonyával

A halat ledaráljuk, összekeverjük a tojással, a dinsztelt hagymával, fokhagymával, káposztával. Ízesítjük citromlével, finomra vágott citromhéjjal, sóval, borssal, gyömbérrel. Ebből a masszából 8 db hamburger pogácsát kevés olajon megsütjük.

Tovább

Fogas tempura sütőtökkel

Fogas tempura sütőtökkel

A sütőtököt nagyobb darabokra vágva alaposan megsütjük. A karamellizált sütőtököt sóval és zsályával pürésítjük, vajjal fényesre keverjük.

Tovább

Pontyszeletek sörtésztában, ropogós steak burgonyával

Pontyszeletek sörtésztában, ropogós steak burgonyával

A halfiléket bőrös oldalukról a legélesebb késünkkel 1,5 mm-enként halszálka roppanásig, annak átvágásáig beirdaljuk, majd 3 cm-es szalagokra vágjuk, sóval ízesítjük.

Tovább

Ponty curry gyümölcsös rizzsel

Ponty curry gyümölcsös rizzsel

A rizst megpároljuk, úgy hogy először négyszer-ötször átöblítjük, míg mosóvize tiszta nem lesz, majd másfélszeres mennyiségű sós vízben felforraljuk, forralást követően fedő alatt a leglassabb tűzön készre pároljuk. 20 perc után húsvillával fellazítjuk, és belekeverjük a szabálytalanra szabdalt görög őszibarackot.

Tovább

Brioni halleves

Brioni halleves

A finomra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzá adjuk a kisebb darabokra vágott, besózott halat, néhány percig pirítjuk, majd az apróra vágott fokhagymával a kockára vágott paradicsommal, a babérlevéllel és egyéb fűszerekkel, sóval, citromlével és borral, meg annyi vízzel, hogy épp ellepje, szép lassú tűzön 20 percig főzzük.

Tovább

Szilvásváradi mandulás pisztráng petrezselymes burgonyával

Szilvásváradi mandulás pisztráng petrezselymes burgonyával

A pisztrángokat megtisztítjuk, egy órán át tejben áztatjuk. A halakat kívül-belül sózzuk, lisztben megforgatjuk, lassú tűzön, vajban mindkét oldalát megsütjük.

Tovább

Savanyított apróhalak retekszalmán

Savanyított apróhalak retekszalmán

Az apróhalat (keszeg, kárász, compó stb. vagy fagyasztott hering) megtisztítjuk, vízben többször átmossuk, mély tálban sózzuk, cukrozzuk és 3 napig állni hagyjuk. 3 nap után újra kimossuk, majd szemes borsot, borókabogyót, koriandert, babérlevelet teszünk a halak közé. Hozzáadjuk a karikára vágott vöröshagymát, majd rétegezve ízlésesen, sárgarépával díszítve üvegekbe rendezzük.

Tovább

Csülökpörkölt fekete kagylóval és sós burgonyával

Csülökpörkölt fekete kagylóval és sós burgonyával

A szokásos módon csülökpörköltet készítünk. A burgonyát megfőzzük. A gondosan megtisztított kagylót fedő alatt, fokhagymás fehérborral megpároljuk. A ki nem nyíltakat eltávolítjuk. Tálaláskor a burgonyára ráhelyezzük a pörköltünket, ügyelve arra, hogy egyenlően jusson mindenkinek a cuppogós csontos részekből is.

Tovább