Hozzávalók
  • 80 dkg szálkátlanított halfilé
  • 4 hamburger zsömle
  • 10 dkg finomra vágott fejeskáposzta
  • 1 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél fej jégsaláta
  • fél citrom
  • só, fehérbors, gyömbér
  • olaj, a sütéshez
  • 10 dkg kéksajt
  • 80 dkg karikaburgonya


Elkészítés

A halat ledaráljuk, összekeverjük a tojással, a dinsztelt hagymával, fokhagymával, káposztával. Ízesítjük citromlével, finomra vágott citromhéjjal, sóval, borssal, gyömbérrel. Ebből a masszából 8 db hamburger pogácsát kevés olajon megsütjük. A félbevágott hambrger zsömlét, fokhagymás vajon megpirítjuk, jégsalátát teszünk rá, majd hamburgerpogácsa, morzsolt kéksajt, hamburgerpogácsa sorrendben a zsemlét bezárjuk. A ropogósra sütött karikaburgonyával tálaljuk. Ízlés szerint különféle szószokkal ízesítjük. Szerintem a jó választás egy fokhagymás vagy, chili szósszal megöntözni a halburgerünket.
(Alpári György gasztronómus receptje)