Receptek

Édesburgonyás halleves

Édesburgonyás halleves

A halcsontot felrakjuk 1,5 liter hideg vízben főni. Ha felforrt, beletesszük a babérlevelet, a borsot és a zellerszárat. 20 percig főzzük közepes lángon, majd leszűrjük. Az alapléből kimérünk 4 dl-t,és hozzáadjuk a kókusztejet.

Tovább

Grillezett busa vadrizses körettel és párolt lila káposztával

Grillezett busa vadrizses körettel és párolt lila káposztával

A vadrizs keveréket 15-20 perc alatt készre pároljuk. A lilakáposztát vékony szeletekre vágjuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk. Ízesítjük egy csipet fahéjjal,sóval, ezután kevés víz hozzáadásával lassan puhára pároljuk.

Tovább

Rántott pontypatkó panko morzsában, vajban sült burgonyával és házi majonézzel

Rántott pontypatkó panko morzsában, vajban sült burgonyával és házi majonézzel

A burgonyát héjában megfőzzük–a főzővízbe tegyünk sót és 1 db babérlevelet. Ha elkészült,hámozzuk meg, vágjuk fel,és habzó vajon serpenyőben pirítsuk meg minden oldalát.

Tovább

Pontypatkó rukkolával és kovászos uborkával

Pontypatkó rukkolával és kovászos uborkával

Első lépésként előkészítjük a halat. A pontypatkókat besózzuk és 20 percre a hűtőbe helyezzük. A lisztet elkeverjük a fűszerpaprikával, majd beletesszük a halakat és többször megforgatjuk benne, hogy mindenhol rátapadjon a halhúsra a lisztes keverék.

Tovább

Pontyfilé karfiollal és joghurttal

Pontyfilé karfiollal és joghurttal

A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Ezután közepes hőmérsékletű serpenyőben vajon aranybarnára pirítjuk. A pontyfiléket sózzuk, meghintjük egy kevés fűszerpaprikával és bedörzsöljük kevés zúzott fokhagymával.

Tovább

Pontyfilé bébiparajjal és málnával

Pontyfilé bébiparajjal és málnával

A cajun fűszert 3 evőkanál olívaolajjal és kevés sóval elkeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a halfiléket, ezután 20 percre a hűtőbe tesszük őket. Ezután egy tálban összekeverünk 4 evőkanál olívaolajat, sót és egy kis málnaecetet, amivel meglocsoljuk a megmosott bébiparajt és a málnát.

Tovább

Mézes chilis süllő grillezett zöldségekkel

Mézes chilis süllő grillezett zöldségekkel

Először a zöldségeket készítjük el. A megmosott zöldségeket ízlés szerint daraboljuk és sózzuk. Frissen őrölt borssal fűszerezzük és kevés olívaolajjal a grillen készre sütjük.

Tovább

Füstölt afrikai harcsa, zelleres körtés salátával

Füstölt afrikai harcsa, zelleres körtés salátával

Egy nagy serpenyőt kibélelünk alufóliával, majd rászórjuk a rizst, a cukrot és a teafüvet. A tetejére rácsot helyezünk és rátesszük az olajjal vékonyan bekent, sózott halfilét.

Tovább

Egész pisztráng burgonyával, mentás joghurttal

Egész pisztráng burgonyával, mentás joghurttal

A pisztráng bőrét sűrűn beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. A hasüregébe citromot, kaprot és bazsalikomot teszünk, majd hűtőbe helyezzük 1 órára.

Tovább