Hozzávalók

  • 2 db pontyfilé
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kisebb karfiol
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg görög joghurt
  • 1 db lime
  • Étolaj

A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Ezután közepes hőmérsékletű serpenyőben vajon aranybarnára pirítjuk. A pontyfiléket sózzuk, meghintjük egy kevés fűszerpaprikával és bedörzsöljük kevés zúzott fokhagymával. Az így előkészített halfiléket grillrácsra helyezzük és oldalanként 4-5 percig sütjük. A joghurtot a lime levével és sóval összekeverjük, majd a karfiolra öntjük. Ezzel a körettel tálaljuk a grillezett halat, de tetszés szerint kínálhatunk hozzá citromot, paradicsomot is.

Forrás: MA-HAL