Hozzávalók

  • 40 dkg afrikai harcsafilé
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg rizs
  • 1 evőkanál teafű (fekete tea, szálas)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db lime
  • 3 db zellerszár
  • 1 db körte
  • 8-10 szem dió
  • 1 csomag salátakeverék

Egy nagy serpenyőt kibélelünk alufóliával, majd rászórjuk a rizst, a cukrot és a teafüvet. A tetejére rácsot helyezünk és rátesszük az olajjal vékonyan bekent, sózott halfilét. Lefedjük és körbefóliázzuk az edényt légmentesen, amennyire csak lehet, így tulajdonképpen füstöljük a halat. A serpenyőt 5-6 percig hevítjük közepes hőmérsékleten, ezalatt a hal átveszi az aromákat. Levesszük a rácsról és grillezésig félretesszük. A körtét felszeleteljük, a zellerszárból hámozó segítségével vékony szeleteket húzunk. Az olívaolajat kikeverjük a lime levével, majd összekeverjük a zellerrel, a körteszeletekkel és a tetszés szerinti salátakeverékkel. A halat tálalás előtt még oldalanként 4-4 percig grillezzük, majd a zöldségekkel tálaljuk, dióval díszítjük.

Forrás: MA-HAL