Receptek

Harcsa grapefruitos avokádó salátával és batátapürével
Elkészítéséhez érdemes friss harcsa filét szerezni. Vegyél egy, a hal méreténél kb. háromszor nagyobb alufólia darabot, amire tegyél az előzetesen elkészített fűszeres olajból. A fűszeres olaj ezúttal olívaolajból, tört tarkaborsból és aprított petrezselyemből állt, gyomorkímélés végett a fokhagymát kihagytam belőle, de alapvetően ez az egyik fő fűszer benne...

Korhely halászlé
A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük. A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a borsot, a kelkáposztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a babérlevelet és megsózzuk. Lassú tűzön legalább 2 órán keresztül...

Harcsafilé metélőhagymamártással
A fehér halfilét egy kiolajozott tepsibe tesszük. Sót, borsot és citromos borsot szórunk rá. Egy lábasban kb. 50-100 vajat megolvasztunk, és apróra vágott metélőhagymát adunk hozzá. Amikor megolvadt a vaj, a halra öntjük, és egy fél/egész citrom levével meglocsoljuk. A halat ...

Harcsaleves
Amikor friss harcsához jutunk, amelynek filéjéből finom sültet készítünk, érdemes a fel nem használt részeket harcsaleveshez félretenni. Természetesen ez kevés lenne egy halászléhez, ugyanakkor kitűnő levest lehet belőle készíteni. Az alapanyagok közül nem mindig tudunk szardellához jutni. Ha nem sikerül beszerezni, akkor el is hagyhatjuk. Ha azonban mégis sikerülne beszerezni, levesünk sokkal zamatosabb lesz...

Fogas Gundel módra
A parajt sósvízben késhegynyi szódabikarbónával (melytől szebb színe lesz) megfőzzük, leszűrjük, szűrőben átöblítjük, kinyomkodjuk, majd 2 dkg vajjal, borssal ízesítjük. A vékonyra szeletelt gombát 3 dkg vajban, sóval, borssal, petrezselyem zöldjével puhára pároljuk, hogy levét elfője.