Receptek

Harcsa grapefruitos avokádó salátával és batátapürével

Harcsa grapefruitos avokádó salátával és batátapürével

Elkészítéséhez érdemes friss harcsa filét szerezni. Vegyél egy, a hal méreténél kb. háromszor nagyobb alufólia darabot, amire tegyél az előzetesen elkészített fűszeres olajból. A fűszeres olaj ezúttal olívaolajból, tört tarkaborsból és aprított petrezselyemből állt, gyomorkímélés végett a fokhagymát kihagytam belőle, de alapvetően ez az egyik fő fűszer benne...

Tovább

Korhely halászlé

Korhely halászlé

A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük. A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a borsot, a kelkáposztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a babérlevelet és megsózzuk. Lassú tűzön legalább 2 órán keresztül...

Tovább

Harcsafilé metélőhagymamártással

Harcsafilé metélőhagymamártással

A fehér halfilét egy kiolajozott tepsibe tesszük. Sót, borsot és citromos borsot szórunk rá. Egy lábasban kb. 50-100 vajat megolvasztunk, és apróra vágott metélőhagymát adunk hozzá. Amikor megolvadt a vaj, a halra öntjük, és egy fél/egész citrom levével meglocsoljuk. A halat ...

Tovább

Harcsaleves

Harcsaleves

Amikor friss harcsához jutunk, amelynek filéjéből finom sültet készítünk, érdemes a fel nem használt részeket harcsaleveshez félretenni. Természetesen ez kevés lenne egy halászléhez, ugyanakkor kitűnő levest lehet belőle készíteni. Az alapanyagok közül nem mindig tudunk szardellához jutni. Ha nem sikerül beszerezni, akkor el is hagyhatjuk. Ha azonban mégis sikerülne beszerezni, levesünk sokkal zamatosabb lesz...

Tovább

Fogas Gundel módra

Fogas Gundel módra

A parajt sósvízben késhegynyi szódabikarbónával (melytől szebb színe lesz) megfőzzük, leszűrjük, szűrőben átöblítjük, kinyomkodjuk, majd 2 dkg vajjal, borssal ízesítjük. A vékonyra szeletelt gombát 3 dkg vajban, sóval, borssal, petrezselyem zöldjével puhára pároljuk, hogy levét elfője.

Tovább

Fokhagymás pisztráng brokkolival

Fokhagymás pisztráng brokkolival

A halakat tisztítsd meg, alaposan, kívül-belül dörzsöld be sóval és fokhagymával. Hagyd állni rövid ideig, majd tedd tepsibe, locsold meg kevés...

Tovább

Süllőfilé fokhagymás petrezselyemmel, sült citrommal, mazsolás kuszkusszal

Süllőfilé fokhagymás petrezselyemmel, sült citrommal, mazsolás kuszkusszal

Az előgőzölt kuszkuszt tálba tesszük, felöntjük alaplével, majd letakarjuk és 10 percet állni hagyjuk. A fokhagymát és a...

Tovább

Kapros, burgonyás süllőleves

Kapros, burgonyás süllőleves

A szeletelt újhagymát az olvasztott vaj és az olívaolaj keverékén megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott...

Tovább

Bakonyi halgombóc leves

Bakonyi halgombóc leves

A pontyot kifilézzük. A pontyfilét beirdaljuk, és feldarabolva, besózva félretesszük kb. 2 órára. Az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot és a halcsontokat egy edénybe helyezzük, és 2,5 liter lobogó vízben főzni kezdjük.

Tovább