Halkészítési praktikák

Milyen a friss hal?

Honnan tudhatjuk, hogy hol és milyen halat szabad megvennünk? Honnan ismerhető fel, hogy a hal friss? Kisfilmünkben séfünk elmondja, mire figyeljünk vásárláskor.

Tovább

Pisztráng filézése, szálkamentesítése

A pisztráng egyike a legfinomabb halaknak. A pisztrángfilé egy olyan étel, amely a legmenőbb éttermekben is joggal szerepel az étlapon. A jó hír, hogy otthon is könnyedén elkészíthető a szálkamentes pisztrángfilé, séfünk megmutatja hogyan.

Tovább

A ponty szálkamentesítése (irdalás)

A szálkákat senki nem szereti. Egy egyszerű trükkel a pontyfilé szálkamentessé tehető, a szálkamentes filéből pedig bármilyen hagyományos vagy trendi halétel elkészíthető. Nézzük csak, hogy kell irdalni!

Tovább

A halfilé sütése

Filmünkben megmutatjuk, hogyan süthetünk serpenyőben egyszerűen és gyorsan halfilét. Annyira finom, hogy garantált a rákattanás!

Tovább

Egész hal sütése

Bármilyen hihetetlen, egész halat sütni egyszerű. És a sült hal nagyon finom!

Tovább

Konfitálás és halfasírt készítése (afrikai harcsából)

Az afrikai harcsa nevével ellentétben egy hazai, akvakultúrában termelt hal, amely szálkamentes, ízletes és könnyen elkészíthető. Séfünk két ötlete: konfitálás és halfasírt, előbbi egy nem túl bonyolult, mégis kellemes gasztronómiai élményt nyújtó halétel, utóbbival pedig a gyerekkel is megkedveltethetjük a halakat és halételeket.

Tovább