Hírek, aktualitások

Hallal a kilók ellen
Az egészséges, tudatos táplálkozásra sosem késő áttérni! Varga Anita, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet dietetikusa javaslata szerint a halakat rendszeresen, és ne csak az ünnepnapokra korlátozva fogyasszuk. Az édesvízi halak, hasonlóan tengeri rokonaikhoz, szervezetünk számára nélkülözhetetlen zsírsavakat, teljes értékű fehérjéket, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Ráadásul könnyen emészthetőek és nagyon finomak, így […]

Bemutatkozik a barramundi
Kevesen ismerik, pedig a barramundi akár „hazai” halnak is nevezhető. A jászkiséri tenyésztésnek köszönhetően az Ausztráliában őshonos fajta nagyon frissen kerül az asztalunkra. Kimondottan egészséges: omega-3 telítetlen zsírsavakban gazdag, magas a tápértéke, alacsony a kalóriatartalma és még ízletes is. A magyarországi halfogyasztás ösztönzésére létrejött Kapj rá! kampány kóstolót tartott, amelyen az érdeklődők megízlelhették ezt […]

Kammerer Zoltán: 60 kiló halat eszem évente! (Nacsa Olivér és Wolf Kati olimpiai bajnokokkal sütött pontyot)
Nacsa Olivér ezzel az étellel „szálkásít”, Wolf Kati fűszeresen szereti, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán pedig évi 60 kilót fogyaszt belőle. Ez a hal, amelyből a magyarok méltánytalanul keveset esznek. Elindult a Kapj rá! kampány, amelynek célja, hogy népszerűsítse a hazai halfogyasztást. Wolf Kati, Nacsa Olivér és három olimpiai bajnok, Gergely István vízilabdázó, […]

Ez mind halászlé
Bár a magyarok sajnos a kelleténél kevesebb halat fogyasztanak, halászlében azért verhetetlenek vagyunk. Bede Róbert mesterszakács, a halételek elkötelezett híve segít eligazodni a halászléfajták között, és a jó halászlé titkát is elárulja. Bede Róbertet egy nagy tányér ínycsiklandó halászlével mindig le lehet venni a lábáról. A mesterszakács a töményebb, passzírozott változatra esküszik, de a szegedi…

Vízi mentőkkel töltötték napjukat
Vízi mentőnek állt Marenec Fruzsi és Molnár Andi! A SportKlub két csinos műsorvezetője a nagy melegben a Domonyvölgyi strandra látogatott, ahol Klausmann Viktor vezette be őket a felelősségteljes munka titkaiba. Az izgalmas kaland után a lányok ízletes pisztrángfogással lepték meg a vízi mentőket.

Reviczky Gábor szenvedélyéről vallott
A nyári szabadság Reviczky Gábor számára – több mint 60 éve – egyet jelent a pecázással. A színművész négy évesen fogott először horgászbotot a kezébe, manapság már 17 éves fia is elkíséri a partra, felesége, Krisztina pedig valóságos mestere a halas ételeknek. „A családomból soha senki nem pecázott, ám mivel Tatabánya körül már gyerekkoromban is…