Hírek, aktualitások

Így főzz halat – tippek és ötletek

Így főzz halat – tippek és ötletek

A magyarok főleg a rántott pontyot és a halászlét részesítik előnyben, ha hazai halból készült ételekről van szó, pedig kis odafigyeléssel változatosabb és még egészségesebb fogásokat is összeállíthatunk. Varga Anita dietetikus ad tippeket, mire figyeljünk, ha halat szánunk a családnak.   Halat enni kimondottan egészséges, jó választás. „A halak magas koncentrációban tartalmazzák a szervezetünk számára […]

Tovább

A Miss Balaton szépe, Viczián Lili halas fogásokkal vigyáz vonalaira

A Miss Balaton szépe, Viczián Lili halas fogásokkal vigyáz vonalaira

Viczián Lili, a Miss Balaton első udvarhölgye nem híve a szigorú és drasztikus diétáknak, mert tudja: az egészséges életmód alapját a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás és a rendszeres mozgás alkotja. Varga Anita, az OÉTI dietetikusának irányelvei is Lili helyes étrendjét támasztják alá.   Halra cserélte a nehéz húsokat a 2014-es Miss Balaton első udvarhölgye, Viczián Lili […]

Tovább

Hallal a kilók ellen

Hallal a kilók ellen

Az egészséges, tudatos táplálkozásra sosem késő áttérni! Varga Anita, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet dietetikusa javaslata szerint a halakat rendszeresen, és ne csak az ünnepnapokra korlátozva fogyasszuk.   Az édesvízi halak, hasonlóan tengeri rokonaikhoz, szervezetünk számára nélkülözhetetlen zsírsavakat, teljes értékű fehérjéket, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Ráadásul könnyen emészthetőek és nagyon finomak, így […]

Tovább

Bemutatkozik a barramundi

Bemutatkozik a barramundi

Kevesen ismerik, pedig a barramundi akár „hazai” halnak is nevezhető. A jászkiséri tenyésztésnek köszönhetően az Ausztráliában őshonos fajta nagyon frissen kerül az asztalunkra. Kimondottan egészséges: omega-3 telítetlen zsírsavakban gazdag, magas a tápértéke, alacsony a kalóriatartalma és még ízletes is.   A magyarországi halfogyasztás ösztönzésére létrejött Kapj rá! kampány kóstolót tartott, amelyen az érdeklődők megízlelhették ezt […]

Tovább

Kammerer Zoltán: 60 kiló halat eszem évente!  (Nacsa Olivér és Wolf Kati olimpiai bajnokokkal sütött pontyot)

Kammerer Zoltán: 60 kiló halat eszem évente! (Nacsa Olivér és Wolf Kati olimpiai bajnokokkal sütött pontyot)

Nacsa Olivér ezzel az étellel „szálkásít”, Wolf Kati fűszeresen szereti, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán pedig évi 60 kilót fogyaszt belőle. Ez a hal, amelyből a magyarok méltánytalanul keveset esznek. Elindult a Kapj rá! kampány, amelynek célja, hogy népszerűsítse a hazai halfogyasztást.   Wolf Kati, Nacsa Olivér és három olimpiai bajnok, Gergely István vízilabdázó, […]

Tovább

Ez mind halászlé

Ez mind halászlé

Bár a magyarok sajnos a kelleténél kevesebb halat fogyasztanak, halászlében azért verhetetlenek vagyunk. Bede Róbert mesterszakács, a halételek elkötelezett híve segít eligazodni a halászléfajták között, és a jó halászlé titkát is elárulja. Bede Róbertet egy nagy tányér ínycsiklandó halászlével mindig le lehet venni a lábáról. A mesterszakács a töményebb, passzírozott változatra esküszik, de a szegedi…

Tovább