Hozzávalók
  • 60 dkg barramundifilé
  • 1 db cukkini
  • 1 db pritamin paprika
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 db zöld citrom leve
  • 1 csomó petrezselyem zöld
  • ízlés szerint só, fehérbors
  • batyuhoz: 1 csomag réteslap


Elkészítés

Elkészítés: A halat ízlés szerint besózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, a vaj felével kissé lepirítjuk, kevés borssal, sóval ízesítjük. A halat zsemlemorzsában megforgatjuk, majd ezután serpenyőben felhevített vajon mindkét oldalát kb. 2 percig elősütjük. A tejszínt a citrom levével elkeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, csipet sóval, borssal ízesítjük. A réteslapot szétterítjük, lekenjük olvasztott vajjal, majd a másik lapot ráhelyezzük. Négy egyforma kockára vágjuk, és a kivajazott hőálló edénybe rakjuk. A halat a formába tesszük, a lepirított zöldségeket a tetejére, majd a tejszínt elosztva ráöntjük. A réteslapot a forma tetejénél, mint egy batyut összefogjuk, kissé meg is csavarhatjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Olvasztott vajjal lekenjük, előmelegített sütőben 200 C°-on 23 percig aranybarnára sütjük.

(A Jászkiséri Halas Kft. receptje)