Hozzávalók
- 4 db törpeharcsa
- 20 dkg haltej
- 1 kg savanyú káposzta
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg füstölt kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 kanál liszt
- Só, bors
Elkészítés
A felkockázott kolozsvári szalonnát megpirítjuk, zsírjában hagymát, fokhagymát, kolbász szeleteket sütünk, tűzről levéve pirospaprikát oldunk benne, majd hozzá adjuk az alaposan átmosott savanyú káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd beletesszük a fej és uszonyok nélküli, megtisztított harcsákat. A haltej sok főzést nem igényel, ezért tálalás előtt 5-10 perccel főzzük – gőzöljük az étel tetején. Egy órai főzést követően, ha kell, a káposztát utóízesítjük sóval, borssal, majd a tejfelbe kevert liszttel behabarjuk, kiforraljuk, és tálaljuk.
(Alpári György gasztronómus receptje)