- 300 g csiperkegomba
- 500 g tokhal filé (2 db)
- 2 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 12 szelet érlelt sonka, vagy bacon
- 240 g élesztő nélküli, kész leveles tészta
- 4 db közepes, „M”-es méretű tojás
- só, feketebors
A tokhal filét sózzuk, borsozzuk és a felületére kenjük a dijoni mustárt. Majd ezután 30 percre a hűtőbe tesszük.
Addig a vöröshagymát és a gombát apró kockákra vágjuk és kevés olajon serpenyőben megpirítjuk. A pirítást addig végezzük, míg zsírjára sül.
Közben három tojásból sóval, borssal és a liszttel, palacsinta-tészta sűrűségű omlett levet készítünk, melyet a forró gombaragura öntünk és óvatosan, hogy az omlettünk egészben maradjon, mindkét oldalát jól átsütjük.
A halfilék kikerülhetnek a hűtőből. Majd ezután minden oldalukra, kevés olajon, felhevített serpenyőben kérget sütünk (oldalanként kb. 1-1 percig).
A leveles tésztát kinyújtjuk, ráfektetjük a sonkaszeleteket, majd erre rátesszük a gombás omlettet. Ezt követően ráhelyezzük a halfilét és az egészet becsomagoljuk. A tészta széleinek felülről át kell fednie egymást. A töltött tésztát lapos tepsibe helyezzük és 200 Celsius fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Köretként adhatunk hozzá petrezselymes burgonyát vagy bármilyen salátát.
(A Panarini Hungária Kft. receptjét Szűcs Tibor készítette el)