A halhoz:
- Metélőhagyma
- 40 dkg Harcsafilé
- 100 g vaj
- 1 citrom
- Só, bors, citrombors
A szószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- Metélőhagyma
- 3-4 dl Tejszín vagy tej
- Pépesített alapanyagok, vagy liszt
- só, bors, szójaszósz
A körethez:
- 40 dkg újburgonya
- 100g Vaj
- Só
A díszítéshez:
- 2 db lukullusz paradicsom
- Metélőhagyma
A fehér halfilét egy kiolajozott tepsibe tesszük. Sót, borsot és citromborsot szórunk rá. Egy lábasban kb. 50-100 g vajat megolvasztunk és apróra vágott metélőhagymát adunk hozzá. Az olvasztott fűszeres vajjal, majd a kifacsart citrom levével meglocsoljuk a halat, ezután előmelegített sütőben 200 fokon 30-45 percig sütjük.
A hámozott újburgonyákat félbe vágjuk és megfőzzük. Amikor elkészültek, vajat és sót adunk hozzájuk.
A mártáshoz apróra vágott hagymát és metélőhagymát enyhén megpirítjuk, majd tejet vagy tejszínt hozzáadva közepes tűzön felfőzzük. Kevergessük folyamatosan, nehogy megégjen a szósz. A sűrítéshez használhatunk lisztet, vagy pépesített alapanyagokat. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés szójaszósszal ízesítjük. Díszítésként lukullusz paradicsomot és metélőhagymát használunk.
(Sabrina Sandehl “Svédesvízi hal” fantázia nevű receptje alapján készült)