Hozzávalók

  • 1 kg pontyfilé
  • 4 szelet bacon szalonna
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 dl csirke húsleves leve
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csomag friss kapor
  • 1 db babérlevél
  • 1 kanál őrölt pirospaprika, só

A filéből 20 dkg-os szeleteket vágunk, beirdaljuk, sózzuk, hűtőszekrényben 2-3 órán át pihentetjük. Felhevítünk egy serpenyőt olajjal, bőrös felével belehelyezzük a halszeleteket, közepes lángon arany barnára pirítjuk, megfordítjuk és a másik oldalukon fejezzük be a sütést.

A káposzta elkészítéséhez a füstölt szalonnát és a vöröshagymát megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a savanyú káposztát. Beleöntjük a húsleves felét, sóval, babérlevéllel ízesítjük, puhára főzzük.

A másik hagymánkat apró kockára vágva megpirítjuk, majd felengedjük a maradék húslevessel, hosszan forraljuk, leszűrjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, sóval, apróra vágott kaporral ízesítjük, újra felforraljuk.

A szalonnaszeleteket megsütjük. A grillezett halat a kaporszósszal, a savanyú káposztával és a sült szalonnákkal együtt tálaljuk.

Forrás: MA-HAL