Puskás Peti étele: Süllőfilé fokhagymás petrezselyemmel, sült citrommal, mazsolás durumtésztán

Hozzávalók

(4 adag)

4 db 10-15 dkg süllőfilé
4 csokor petrezselyem
2 db citrom
20 dkg előgőzölt kuszkusz
2 dl olívaolaj
5 gerezd fokhagyma
10 dkg mazsola
0,5 liter alaplé

őrölt bors

Elkészítés

Az előgőzölt kuszkuszt tálba tesszük, felöntjük alaplével, majd letakarjuk és 10 percet állni hagyjuk. A fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal kikeverjük.

A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk és a forró serpenyőben kevés forró olívaolajon hirtelen kérget sütünk. Mellétesszük a szeletelt citromot és 4-5 percre a 160 fokos sütőbe helyezzük. A kuszkuszhoz hozzákeverjük a mazsolát, átforgatjuk olívaolajjal. Erre tálaljuk a halat, aminek a tetejére halmozzuk a fokhagymás petrezselymet. Mellé helyezzük a citromot.

 

/A recept Bede Róbert instrukciói alapján készült./