Hozzávalók
- 20 dkg barramundi filé
- 1 kifli
- 2 ág rozmaringág
- 2 gerezd fokhagyma
- extra szűz olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 1/2 fej lilahagyma
- 2 szelet bacon
Elkészítés
A rozmaringos barramundi nyárs elkészítéséhez a halat 2,5 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, a kiflit felkarikázzuk. A rozmaringágakról a levelet leszedjük, majd a fokhagymával egy mozsárban összezúzzuk. 6 evőkanál extra szűz olívaolajat keverünk hozzá, majd a hal- és kiflikockákra öntjük, és összeforgatjuk velük. Nyársra felszúrjuk a halat, kiflit, lilahagymát, míg az aljára nem érünk, és ekkor betekerjük baconnel is. Sütőlapra helyezzük, megszórjuk frissen őrölt borssal, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. 200°C-on 15 perc alatt megsütjük. Friss salátával tálaljuk.
(A Jászkiséri Halas Kft. receptje)