Hozzávalók
  • 20 dkg barramundi filé
  • 1 kifli
  • 2 ág rozmaringág
  • 2 gerezd fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 2 szelet bacon


Elkészítés

A rozmaringos barramundi nyárs elkészítéséhez a halat 2,5 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, a kiflit felkarikázzuk. A rozmaringágakról a levelet leszedjük, majd a fokhagymával egy mozsárban összezúzzuk. 6 evőkanál extra szűz olívaolajat keverünk hozzá, majd a hal- és kiflikockákra öntjük, és összeforgatjuk velük. Nyársra felszúrjuk a halat, kiflit, lilahagymát, míg az aljára nem érünk, és ekkor betekerjük baconnel is. Sütőlapra helyezzük, megszórjuk frissen őrölt borssal, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. 200°C-on 15 perc alatt megsütjük. Friss salátával tálaljuk.

(A Jászkiséri Halas Kft. receptje)