Hozzávalók

  • 2 db pontypatkó
  • 10 dkg búzaliszt
  • 1 db tojás + 2 tojássárgája
  • 10 dkg panko morzsa
  • 10 dkg burgonya
  • 1 db babérlevél, fekete bors, só
  • 1 dl olaj, 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál magos mustár
  • citromlé
  • néhány darab cornichon (francia ecetes uborka) vagy hagyományos csemegeuborka

A burgonyát héjában megfőzzük–a főzővízbe tegyünk sót és 1 db babérlevelet. Ha elkészült,hámozzuk meg, vágjuk fel,és habzó vajon serpenyőben pirítsuk meg minden oldalát. A tojássárgáját keverjük ki  a mustárral, a citrom levével, sóval és a fekete borssal,és lassan,vékony sugárban kezdjük el hozzáönteni az olajat folyamatos kevergetés mellett. Addig keverjük,amíg fel nem veszi az összes olajat,és egynemű nem lesz a házi majonézünk.

A pontypatkót panírozzuk be hagyományos módon, de utolsó lépésként használjunk panko morzsát.

Bő olajban, közepes hőmérsékletes süssük aranybarnára.Tálaláskor a halat, a burgonyát és a majonézt szedjük egy tálra. Kínáljunk hozzá cornichont vagy hagyományos csemegeuborkát.

Forrás: MA-HAL