Hozzávalók
  • 8 db tölteni való paprika
  • 60 dkg ponty
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • só, bors, pirospaprika, petrezselyem


Elkészítés

A paprikákat kicsumázzuk. A szálkátlanított, irdalt pontyot ledaráljuk. A rizst előfőzzük. A vöröshagymát, petrezselymet olajon megpároljuk. A tölteléknek való alapanyagokat a tojással együtt összedolgozzuk, ízesítjük, majd a paprikákba töltjük. A töltött paprikákat fövő halászlébe főzzük és tálaljuk. (Ha nem halászlébe főzzük, akkor főzővizünket 2-3 halászlé kockával ízesítjük) Tálaláskor a töltött paprikákra merünk a főzőléből és forrón belsőségekkel díszítve (halikra, haltej) tálaljuk.

(Alpári György gasztronómus receptje)