Hozzávalók
- 8 db tölteni való paprika
- 60 dkg ponty
- 15 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 0,5 dl olaj
- só, bors, pirospaprika, petrezselyem
Elkészítés
A paprikákat kicsumázzuk. A szálkátlanított, irdalt pontyot ledaráljuk. A rizst előfőzzük. A vöröshagymát, petrezselymet olajon megpároljuk. A tölteléknek való alapanyagokat a tojással együtt összedolgozzuk, ízesítjük, majd a paprikákba töltjük. A töltött paprikákat fövő halászlébe főzzük és tálaljuk. (Ha nem halászlébe főzzük, akkor főzővizünket 2-3 halászlé kockával ízesítjük) Tálaláskor a töltött paprikákra merünk a főzőléből és forrón belsőségekkel díszítve (halikra, haltej) tálaljuk.
(Alpári György gasztronómus receptje)