Hozzávalók
  • 80 dkg lazacfilé
  • 8 dkg só
  • 8 dkg cukor
  • 1 csokor kapor
  • 30 dkg rukkola
  • 1/2 dl olaj
  • 1/2 dl almaecet
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • bagette


Elkészítés

Tálalás előtt 3-4 nappal kezdjük marinálni az általunk legfrissebbnek ítélt lazacfilénket. Egy nejlonzacskóba helyezzük a halat és a kimért sóval és cukorral, kaporral ízesítjük. Hűtőbe tesszük, majd naponta egyszer-kétszer átmozgatjuk. Tálalás előtt a pácléből kiemeljük haránt szeleteléssel 4-5 cm-es érméket vágunk és frissen bekevert almaecetes, olajos, borsos rukkola salátára helyezzük. Köretként vajas, fokhagymás bagettet adunk.

(Alpári György gasztronómus receptje)