Hozzávalók

  • 1.5 kg ponty
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 2 db közepes méretű zöldpaprika (ízlés szerint csípős is lehet)
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg fűszerpaprika só (ízlés szerint)
  • 2 db babérlevél
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 1 db citrom
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors (ízlés szerint)
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés

A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük. A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a borsot, a kelkáposztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a babérlevelet és megsózzuk. Lassú tűzön legalább 2 órán keresztül főzzük. A pirospaprikát akkor adjuk hozzá, ha már forr. Szitán, vagy paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, majd a levet ismét feltesszük a tűzre. Ha forr, beletesszük az apró kockára vágott, filézett halkockákat, – amit előzőleg besóztunk – és 20 percig főzzük. Majd a 2 tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel és a lébe öntjük. Ezzel már nem kell forraljuk.

Forrás: Putóczki Gáborné

A korhely halászlé jótékony hatását vidám hangulatú italozós esték után fejti ki. Nagyszerű orvossága a másnaposságnak.