- 1.5 kg ponty
- 15 dkg vöröshagyma
- 2 db közepes méretű zöldpaprika (ízlés szerint csípős is lehet)
- 1 db paradicsom
- 5 dkg fűszerpaprika só (ízlés szerint)
- 2 db babérlevél
- 20 dkg kelkáposzta
- 1 db citrom
- 2 dl főzőtejszín
- bors (ízlés szerint)
- 2 db tojássárgája
A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük. A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a borsot, a kelkáposztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a babérlevelet és megsózzuk. Lassú tűzön legalább 2 órán keresztül főzzük. A pirospaprikát akkor adjuk hozzá, ha már forr. Szitán, vagy paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, majd a levet ismét feltesszük a tűzre. Ha forr, beletesszük az apró kockára vágott, filézett halkockákat, – amit előzőleg besóztunk – és 20 percig főzzük. Majd a 2 tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel és a lébe öntjük. Ezzel már nem kell forraljuk.
Forrás: Putóczki Gáborné
A korhely halászlé jótékony hatását vidám hangulatú italozós esték után fejti ki. Nagyszerű orvossága a másnaposságnak.