Hozzávalók
  • 80 dkg kardhal (4 szelet)
  • 80 dkg karfiol
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg barnított vaj
  • 1 dl jó hőálló képességű olaj
  • só, bors


Elkészítés

Elkészítés: A karfiolokat rózsáira szedjük. Egyharmadát lereszeljük, félretesszük. A karfiol maradék 2/3-át sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, két részre osztjuk, az egyiket lehűtjük, a másik felét a barnított vajjal pürésítjük.

A kardhalszeleteket forró serpenyőben kevés olajon rövid idő alatt megsütjük. Vigyázzunk, túlsütve nagyon kiszárad!

Forró serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a lereszelt karfiolt, az elkészített pürét megmelegítjük, és a főtt karfiolokat is a főzőlevében kevés vajjal átmelegítjük. A háromféle karfiolt a tálra helyezzük, és a kardhalszeletekkel tálaljuk.

 

(Áman Attila séf receptje)