Hozzávalók
- 80 dkg kardhal (4 szelet)
- 80 dkg karfiol
- 8 dkg vaj
- 6 dkg barnított vaj
- 1 dl jó hőálló képességű olaj
- só, bors
Elkészítés
Elkészítés: A karfiolokat rózsáira szedjük. Egyharmadát lereszeljük, félretesszük. A karfiol maradék 2/3-át sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, két részre osztjuk, az egyiket lehűtjük, a másik felét a barnított vajjal pürésítjük.
A kardhalszeleteket forró serpenyőben kevés olajon rövid idő alatt megsütjük. Vigyázzunk, túlsütve nagyon kiszárad!
Forró serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a lereszelt karfiolt, az elkészített pürét megmelegítjük, és a főtt karfiolokat is a főzőlevében kevés vajjal átmelegítjük. A háromféle karfiolt a tálra helyezzük, és a kardhalszeletekkel tálaljuk.
(Áman Attila séf receptje)