Hozzávalók
Hozzávalók (egy nagy tál)
1 kg süllő filé
2 dkg vaj
0,5 dl olívaolaj
10-12 közepes szem burgonya
2 csomag újhagyma
1 liter halalaplé
3 csomag kapor
1 db citrom
1 dl száraz fehérbor
0,5 liter tejszín
só
őrölt bors
Elkészítés
Kapros, burgonyás süllőleves – Zséda étele
A szeletelt újhagymát az olvasztott vaj és az olívaolaj keverékén megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd az alaplével és vízzel felöntve puhára főzzük. Ezután adjuk hozzá a szintén kockázott süllő filét. 1-2 percig főzzük, a citromlével és a fehérborral ízesítjük, a tejszínnel dúsítjuk és a legvégén friss vágott kaporral fűszerezzük.
/A recept Bede Róbert instrukciói alapján készült./