Hozzávalók
- 200 g irdalt pontyfilé
- 250 g burgonya
- 200 g gomba
- 100 g tejszín
- 1 db hagyma, 1 db tojás
- 80 g liszt
- szerecsendió, só, olaj
A megtisztított burgonyát puhára főzzük, összetörjük és hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót és a frissen reszelt szerecsendiót. Ha kihűlt, golyókat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és tovább pirítjuk. Ezután meghintjük liszttel, majd kevés vizet és tejszínt öntünk hozzá. 15-20 percig kis lángon főzzük.
Egy serpenyőbe olajat öntünk és közepes hőmérsékleten megsütjük a sóval, borssal fűszerezett halat, oldalanként 7-7 perc alatt.
Forrás: MA-HAL