Hozzávalók

  • 200 g irdalt pontyfilé
  • 250 g burgonya
  • 200 g gomba
  • 100 g tejszín
  • 1 db hagyma, 1 db tojás
  • 80 g liszt
  • szerecsendió, só, olaj

A megtisztított burgonyát puhára főzzük, összetörjük és hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót és a frissen reszelt szerecsendiót. Ha kihűlt, golyókat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és tovább pirítjuk. Ezután meghintjük liszttel, majd kevés vizet és tejszínt öntünk hozzá. 15-20 percig kis lángon főzzük.

Egy serpenyőbe olajat öntünk és közepes hőmérsékleten megsütjük a sóval, borssal fűszerezett halat, oldalanként 7-7 perc alatt.

Forrás: MA-HAL