Hozzávalók

A halhoz:

  • 60 dkg harcsa kockázva
  • 0,5 dl olaj
  • 2 fej finomra vágott vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg pirospaprika
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • só, fehérbors, szerecsendió ízlés szerint

 

A túrógombóchoz:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg búzadara
  • 3 db tojás
  • 20 dkg karikára szeletelt vöröshagyma
  • 5 dkg vaj


Elkészítés

A túrót, búzadarát, tojást bekeverés után – míg a paprikást elkészítjük – pihentetjük. A karikára vágott vöröshagymát vajon készre sütjük. Az olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd ízesítjük pirospaprikával, fokhagymával. Felengedjük 3 dl vízzel, és alaposan kiforraljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük, mártásszerű, krémes állagúra főzzük. Tálalás előtt beleforraljuk a 2 x 2 cm-es kockákra vágott harcsát. A pihentetett és formázott túrógombócokat fővő sós vízben 8-10 perc alatt készre főzzük. Vízből kiszedve a vajban pirított hagymával átforgatjuk, és a harcsapaprikás mellé tálaljuk.

 

(Alpári György gasztronómus receptje)