Hozzávalók

  • 60 dkg harcsaszelet
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 db húsos paprika
  • 1 db padlizsán
  • 1 db kisebb tök
  • 1 nagy szem burgonya
  • 2 db paradicsom
  • 25 dkg rizs
  • 1 dl olaj
  • 1 dkg pirospaprika
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítés

A megmosott paprikát kimagozzuk, felkockázzuk, a padlizsánt meghámozzuk, kockázzuk, sózzuk, 10 percig állni hagyjuk, hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk. A félbevágott, felkarikázott hagymát olajon megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, borssal, zöldpetrezselyemmel és sóval. A meghámozott, kimagozott, kockára vágott tököt kicsit megsózzuk, a burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockára vágjuk. A paradicsomot hámozás után karikákra vágjuk. A rizst félig megfőzzük, majd összeállítjuk ételünket egy tepsiben. A párolt hagymához hozzá adjuk az előkészített zöldségféléket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a rizst. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A szeletekre vágott harcsát az étel tetejére helyezzük. 180 oC-os sütőben kb. 20 perc alatt egybesütjük. A kész gyuvecs se nem száraz, se nem tocsogós. Friss, ropogós kenyeret adunk mellé.

 

(Alpári György gasztronómus receptje)