Hozzávalók
- 80 dkg amur filé
- 40 dkg zöld spárga
- 40 dkg újburgonya
- 1 dl olaj
- 10 dkg vaj
- 1 db citrom
- babérlevél
- egész bors
- kakukkfű
- fokhagymás só
- cukor
Az újburgonyát megtisztítjuk, lemossuk, lábosba tesszük, megsózzuk. Ízlés szerint fűszerezzük borssal, babérlevéllel, kakukkfűvel, majd annyi vajat és vizet teszünk rá, hogy ellepje. Alacsony lángon puhára pároljuk. A spárgát megtisztítjuk, sós, citromleves, cukros lében puhára pároljuk.
Az amurszeleteket 3-5 milliméterenként bőrig beirdaljuk, besózzuk, 3 órát állni hagyjuk. Felhevítünk egy serpenyőt, a halszeleteket bőrös felükön kezdve, kevés olajjal arany barnára pirítjuk. A filé szeleteket csak a sütés végén fordítjuk meg, a másik oldalát is még egy percet sütjük, vigyázva arra, nehogy kiszáradjon.
Forrón tálaljuk, tehetünk mellé még hollandi mártást is, amely remekül harmonizál a spárgával és a hallal egyaránt.
Forrás: MA-HAL