- 40 dkg afrikai harcsafilé
 - 10 dkg cukor
 - 20 dkg rizs
 - 1 evőkanál teafű (fekete tea, szálas)
 - 3 evőkanál olívaolaj
 - 1 db lime
 - 3 db zellerszár
 - 1 db körte
 - 8-10 szem dió
 - 1 csomag salátakeverék
 - só
 
Egy nagy serpenyőt kibélelünk alufóliával, majd rászórjuk a rizst, a cukrot és a teafüvet. A tetejére rácsot helyezünk és rátesszük az olajjal vékonyan bekent, sózott halfilét. Lefedjük és körbefóliázzuk az edényt légmentesen, amennyire csak lehet, így tulajdonképpen füstöljük a halat. A serpenyőt 5-6 percig hevítjük közepes hőmérsékleten, ezalatt a hal átveszi az aromákat. Levesszük a rácsról és grillezésig félretesszük. A körtét felszeleteljük, a zellerszárból hámozó segítségével vékony szeleteket húzunk. Az olívaolajat kikeverjük a lime levével, majd összekeverjük a zellerrel, a körteszeletekkel és a tetszés szerinti salátakeverékkel. A halat tálalás előtt még oldalanként 4-4 percig grillezzük, majd a zöldségekkel tálaljuk, dióval díszítjük.
Forrás: MA-HAL
