Hozzávalók
- 80 dkg fogas vagy süllő
- 50 dkg sütőtök
- 50 dkg paszternák
- 20 dkg gomba
- 20 dkg jégcsapretek
- 5 dkg vaj
- 5-6 dkg tökmag
- szójaszósz
- olaj, a sütéshez
- só, fehérbors, zsálya
Tempura hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 4 tojás sárgája
- 8 dl jeges víz
Elkészítés
A sütőtököt nagyobb darabokra vágva alaposan megsütjük. A karamellizált sütőtököt sóval és zsályával pürésítjük, vajjal fényesre keverjük. A paszternákot cikkekre vágjuk, megsütjük. A gombát cikkekre vágjuk, a halat pedig szalagokra. A jégcsapretekből finom metéltet vágunk, és jeges vízbe tesszük tálalásig. Bekeverjük a tempura masszát, majd a halat és a gombát a masszába mártogatást követően bő olajban kisütjük, rácson és szalvétán leszárítjuk. Azonnal tálaljuk. Köretként a jégcsapretekszalmán kívül sütőtökpürét, pirított tökmaggal megszórt sült paszternákot, mirinnel higított szójaszószt kínálunk.
(Alpári György gasztronómus receptje)