Hozzávalók
  • tetszés szerinti hal (pl. ponty, harcsa, kecsege, csuka, süllő)
  • 4-5 szál sárgarépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • ½ zeller
  • 5-6 közepes gomba
  • 1 közepes hagyma
  • 15 dkg kelkáposzta
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • citrom
  • tárkony
  • ízlés szerint só, bors


Elkészítés

Többféle halat (kinek mi van otthon a hűtőben: ponty, harcsa, kecsege, csuka, süllő) kifilézünk. A fejüket, farkukat, gerincüket feltesszük vízzel főni, ízesítjük sóval, borssal. Ha megfőttek, a léből kivesszük a csontokat, szálkákat, majd ebbe a lébe sárgarépát, fehérrépát, zellert, gombát, hagymát, csíkokra vágott kelkáposztát, egy paradicsomot és paprikát teszünk, mint egy jó húslevesbe. Amikor a zöldségek megpuhultak, az enyhén besózott, citromozott halszeleteket is beletesszük, 10-15 percig főzzük még, majd csipet tárkonnyal, citrom levével savanyítjuk.

(Hoitsy György receptje)