Hozzávalók
							
					- tetszés szerinti hal (pl. ponty, harcsa, kecsege, csuka, süllő)
 - 4-5 szál sárgarépa
 - 1-2 szál fehérrépa
 - ½ zeller
 - 5-6 közepes gomba
 - 1 közepes hagyma
 - 15 dkg kelkáposzta
 - 1 db paradicsom
 - 1 db paprika
 - citrom
 - tárkony
 - ízlés szerint só, bors
 
							Elkészítés
							
Többféle halat (kinek mi van otthon a hűtőben: ponty, harcsa, kecsege, csuka, süllő) kifilézünk. A fejüket, farkukat, gerincüket feltesszük vízzel főni, ízesítjük sóval, borssal. Ha megfőttek, a léből kivesszük a csontokat, szálkákat, majd ebbe a lébe sárgarépát, fehérrépát, zellert, gombát, hagymát, csíkokra vágott kelkáposztát, egy paradicsomot és paprikát teszünk, mint egy jó húslevesbe. Amikor a zöldségek megpuhultak, az enyhén besózott, citromozott halszeleteket is beletesszük, 10-15 percig főzzük még, majd csipet tárkonnyal, citrom levével savanyítjuk.
(Hoitsy György receptje)
