Hozzávalók
- tetszés szerinti hal (pl. ponty, harcsa, kecsege, csuka, süllő)
- 4-5 szál sárgarépa
- 1-2 szál fehérrépa
- ½ zeller
- 5-6 közepes gomba
- 1 közepes hagyma
- 15 dkg kelkáposzta
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- citrom
- tárkony
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés
Többféle halat (kinek mi van otthon a hűtőben: ponty, harcsa, kecsege, csuka, süllő) kifilézünk. A fejüket, farkukat, gerincüket feltesszük vízzel főni, ízesítjük sóval, borssal. Ha megfőttek, a léből kivesszük a csontokat, szálkákat, majd ebbe a lébe sárgarépát, fehérrépát, zellert, gombát, hagymát, csíkokra vágott kelkáposztát, egy paradicsomot és paprikát teszünk, mint egy jó húslevesbe. Amikor a zöldségek megpuhultak, az enyhén besózott, citromozott halszeleteket is beletesszük, 10-15 percig főzzük még, majd csipet tárkonnyal, citrom levével savanyítjuk.
(Hoitsy György receptje)