- 4 db 40 dkg körüli tisztított pisztráng
 - 50 dkg bébiparaj
 - 20 dkg koktélparadicsom
 - 1 db fehérhagyma
 - 4-5 szál petrezselyem
 - 4-5 szál kakukkfű
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 1 dl olívaolaj
 - 1 db citrom
 - 5 dkg vaj
 
A pikkelyezett, zsigerelt, átmosott, papírtörlővel leszárított egész halakat beirdaljuk, fejüktől a farkukig hosszában 2-3 mm mélyen, majd keresztbe a háttól a bordákig szintén 2-3 mm mélyen, négyszer.
A halakat kívül és a hasüregükben alaposan megsózzuk, hasüregükbe halanként egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy szál kakukkfüvet és egy szál petrezselymet töltünk. A halakat vékonyan megkenjük olajjal, majd sütőpapírral bélelt sütő lemezre tesszük, 220oC-os sütőben 12-16 perc alatt készre sütjük. Amíg a halak sülnek, elkészítjük a salátát. A megmosott, leszárított spenóthoz hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomot, a szeletelt fehérhagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, a citrom facsart levével, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük és máris kész a bébiparaj-saláta.
A pirosra sült halakat meglocsoljuk olvasztott vajjal, tálaljuk.
(Áman Attila séf receptje)
