Hozzávalók

  • 10 dkg irdalt ponty filé
  • 20 dkg halcsont
  • 2 db babér levél
  • 10 dkg édesburgonya
  • 1 dl kókusztej
  • kapor
  • zellerszár
  • fekete bors

A halcsontot felrakjuk 1,5 liter hideg vízben főni. Ha felforrt,beletesszük a babérlevelet, a borsot és a zellerszárat. 20 percig főzzük közepes lángon, majd leszűrjük. Az alapléből kimérünk 4 dl-t,és hozzáadjuk a kókusztejet. Lassan tovább főzzük a felszeletelt édesburgonyával. Amikor megfőtt a burgonya,beletesszük a vékonyra szeletelt halat,és 2-3 perc főzés után elzárjuk. A megmaradt alaplevet lefagyaszthatjuk – más ételek elkészítéséhez, ízesítéshez is használhatjuk a későbbiekben

Forrás: MA-HAL