- 80 dkg bőr nélküli harcsafilé 4 egyforma szeletre vágva
- 5 dkg apróra kockázott szalonna
- 1dkg apróra kockázott vöröshagyma
- 1 db apróra kockázott paprika
- 1db apróra kockázott paradicsom
- 15 dkg szeletelt vargánya
- 2 dl tejföl
- 20 dkg csuszatészta
- 1 teáskanál pirospaprika
- zöldség alaplé
- olaj
- só
A szalonnát megpirítjuk, majd a pörcöket kivesszük a zsírból. A visszamaradt zsírban ezután a harcsákat, majd külön a felkockázott hagymát is megpirítjuk, így megőrizhetjük az értékes ízanyagokat.
A hagymára rátesszük a felkockázott paprikát, a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, és felengedjük zöldség alaplével. Többször zsírjára pirítjuk, majd összeturmixoljuk és leszűrjük. A szeletelt vargányát megpirítjuk olajon, ráöntjük a paprikás alapot, majd felforraljuk.
A tejfölt az ételbe hőkiegyenlítéssel tesszük bele, vagyis a forró szószból kimerünk 1-2 evőkanálnyit, összekeverjük a tejföllel, és keverés mellett adjuk hozzá az ételhez. Belehelyezzük az elősütött harcsákat, összemelegítjük. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd tálaljuk.
(Áman Attila séf receptje)