Hozzávalók
- 80 dkg pontypatkó
- 0,5 liter fehérbor
- 0,5 dl szójaszósz
- 80 dkg héjában főtt burgonya, szeletelve
- 15 dkg lilahagyma
- 1 dl fehérborecet
- 0,5 dl olaj
- fél fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál mustár
- só, bors
Elkészítés
Tálalás előtt 2-3 órával keverjük össze a burgonyasalátát. Ahol a keverőedényben először az olajat, a mustárt, a zúzott fokhagymát keverjük el, majd sózzuk, borsozzuk és végül borecettel és kevés vízzel ízesítjük. Majd hozzáadjuk a szeletelt burgonyát és a karikára vágott lilahagymát. A besózott halpatkókat a sóval, egész borssal, fél fej vöröshagymával, sárgarépával, valamint egy gerezd fokhagymával felfőzött főzőborba helyezzük, és 6-8 perc alatt készre pároljuk. Szűrőkanállal kiszedett halpatkóinkat szójaszósszal lefényezzük és a burgonyasaláta mellé, zöldsaláta levélre tálaljuk.
(Alpári György gasztronómus receptje)