- 10 dkg nyúzott barramundifilé
- 2 db citrom
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 dkg sárgarépa
- 5 dkg angolzeller (zellerszár)
- 2 cl fehérborecet
- csipetnyi koriandermag
- csipetnyi mustármag
- 1 kávéskanál porcukor
- só, fehérbors
Vágjuk fel a barramundifilét csíkokra. Két citrom facsart levét fogjuk fel egy kis tálban, és tegyünk bele kevés sót, illetve őrölt fehér borsot. Tegyük a halcsíkokat a citromlébe, takarjuk be egy fóliával, és tegyük a hűtőbe 1-1,5 órára.
Blansírozzuk a karikákra vágott vöröshagymát, azaz tegyük 30 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd hirtelen hűtsük le úgy, hogy jeges vízbe tesszük.
Kevés vízben oldjuk fel a porcukrot, öntsük bele a fehérborecetet, majd tegyük bele a koriander- és a mustármagokat. Pihentessük 1 órát, majd tegyük bele a lecsepegtetett blansírozott hagymakarikákat 25-30 percre.
Tisztítsuk meg a sárgarépát, majd mind a répát, mind a zellerszárat vágjuk julienne-re. Vegyük ki a marinált hagymát a marináló léből, csepegtessük le, majd keverjük össze a sárgarépa és szárzeller csíkokkal. Adjuk hozzá a marinált barramundi csíkokat, keverjük ismét össze, majd tálaljuk előhűtött tányéron.
(A Jászkiséri Halas Kft. receptje)